Fruitzuurpeeling

Fruitzuurpeeling


FRUITZUURPEELING

Het peelingseizoen is weer volop bezig, maar wat zijn dat eigenlijk voor behandelingen? Want misschien vindt jij werken met zuren best wel een beetje eng klinken,daarom iets meer uitleg.
Fruitzuren zijn natuurlijke organische zuren. ze hebben een intensieve huidverbeterende dieptewerking waarmee verschillende huidproblemenaangepakt kunnen worden. Denk hierbij aan fijne rimpeltjes, acnelittekens en pigmentvlekken.

De werking van fruitzuren  

Door met fruitzuren te werken stimuleren we het collageen en zorgen we voor een betere celaanmaak. Ook wordt elastine in de huid geactiveerd, waardoor de huid verstevigd wordt. Fruitzuren hebben niet alleen een hoornlaag oplossend effect maar werken ook antibacterieel. Daardoor zijn ze ook voor de verzorging van de onzuivere probleemhuid zeer geschikt.

Glycolzuur & Salicylzuur.

De twee meest onderzochte peelingen zijn Glycolzuur en Salicylzuur. Glycolzuur is afkomstig van suikerriet, dringt wat dieper in de huid door en exfolieert de opperhuidcellen. Het helpt bij het afschilferen van de huid en stimuleert daardoor de celvernieuwing effectief en hydrateert optimaal Glycolzuur word vaak ingezet bij fijne lijntjes en rimpeltjes, littekens en pigmentvlekken. Salicylzuur is afkomstig van de schors van de wilg en lost vet / talg op en dringt dieper door in de porien. Het heeft het vermogen om in de porie te zakken om daar verstoppingen te voorkomen, zodat het talg blijft vloeien inplaats van ophopen. Hierdoor is salicyl meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes / acne. salicylzuur irriteert minder en is daardoor ook geschikt voor de gevoelige huid.

De behandelingen

In de behandelingen werk ik met Ik Skin Perfection Peel System. Het peelingssysteem is onderscheidend doordat de huid niet onnodig wordt beschadigd. De intensiviteit wordt volledig afgestemd op de wensen van jouw huid. Het Peel System is hierdoor heel toegankelijk in te zetten bij verschillende indicaties.  De huid ziet er direct na de behandeling stralend uit en gaat niet vervellen. Je kunt de behandeling enkel doen of in kuurverband. De beste resultaten worden verkregen in kuurverband. Dit zijn 4 behandelingen, 1x per week. Dit komt overeen met de 28e daagse Huidcyclus.